/
/
نقد و بررسی سرفیس لپ تاپ 3 Surface Laptop – تفاوت ها با مک بوک
surface laptop 3

نقد و بررسی سرفیس لپ تاپ ۳ Surface Laptop – تفاوت ها با مک بوک

🕑 دوشنبه 17 مهر 1402
فهرست مطالب

اما، صرفاً امروز و امسال به میمنت مراسم فوق العاده اکتبر ۲۰۱۹ مایکروسافت و به‌خاطر شادی که از آن داریم، قرار نیست تا دیگر از این دستگاه بد بگوییم و کام خود را تلخ کنیم.
البته که نسل سوم سرفیس لپ تاپ ( Surface Laptop 3 ) دچار اصلاح بسیاری از مشکلاتی شد که ما از آنها ایراد می‌گرفتیم و حالا دیگر حداقل مجالی برای ما به منظور ایراد گرفتن باقی نگذاشته است!
مهمترین تغییر سرفیس لپ تاپ ۳ موردی است که به نوعی خواست مشتریان و بازخورد کاربران بوده است. اصلا چرا سرفیس لپ تاپ نباید نسخه ۱۵ اینچ داشته باشد؟!
پس در کنار نسخه ۱۳ اینچ جدید، نسخه ۱۵ اینچ نیز از این پس حیات خواهد داشت. اما نسخه ۱۵ اینچ صرفا بزرگتر نشده است، بلکه بزرگتر شدن آن اتفاقا در برابر دیگر تغییر بزرگی که این نسخه کرده است، کوچک به نظر می‌رسد.

دستگاه خاص، پردازنده خاص
خب Surface Laptop از همان ابتدا که آمد، دستگاه خاصی بود. یک محصول زیبا که بر روی موارد ظاهری تمرکز کرده است یا به زبان عامیانه فارسی کلاس گذاشتن با دستگاه! البته که آقای پانوس پانای به عنوان مسئول بخش دستگاه‌های Microsoft هم به این موضوع پرداخته و گفته‌اند که “ما دوست داریم تا اطرافیان شما به سرفیس لپ‌تاپی که دارید اشاره کنند”.
یکی از هوشمندانه‌ترین استراتژی‌هایی که مایکروسافت برای حد نهایی لوکس بودن یک لپ تاپ در نسل سوم دستگاه خود به کار برد، تولید یک پردازنده خاص برای آن می‌باشد.

لذا از این پس اگر فردی مجذوب زیبایی Surface Laptop شما شد و به آن اشاره کرد، خب می‌توانید این نکته را هم به خاص بودن صرفا نسخه ۱۵ اینچ دستگاه اضافه کنید که این لپ تاپ دارای پردازنده‌ای خاص خودش است.
چراکه شرکت AMD به صورت اختصاصی یک پردازنده برای این دستگاه طراحی و تولید کرده به نام AMD Ryzen™ Microsoft Surface® Edition.

چرا AMD را انتخاب کنیم ؟!


بله، ما و همه می‌دانیم که اقبال پردازنده‌های ای ام دی بر روی لپ‌تاپ‌ها و کلا دستگاه‌های همراه اصلا خوب نبوده است. لذا در دنیایی زندگی می‌کنیم که تقریبا تمامی شرکت‌های تولید لپ تاپ خواستار پردازنده Intel برای دستگاه خود هستند. علت آن نیز درجه حرارت و مصرف بالاتر پردازنده‌های AMD در ازای قدرت یکسان با پردازنده‌های Intel می‌باشد.

جالب است بدانید که ما پاسخ پرسش بالاتر را در پاراگراف بالا به نوعی داده‌ایم!
با توجه به قضیه عدم محبوبیت پردازنده‌های رایزن در میان لپ‌ تاپ ها ، شرکت ای ام دی بی‌صبرانه هر روز چشم به در شرکت خود دوخته است تا بالأخره کسی وارد شود و برای لپ تاپ خود درخواست پردازنده کند. لذا مایکروسافت نیز از این تشنگی AMD به نوعی سؤاستفاده کرد تا آنرا وادار به طراحی و تولید پردازنده‌ای مخصوص به سرفیس لپ تاپ جدید و خاصش کند.
تقریبا مطمئنیم که اگر این درخواست به شرکت Intel ارائه می‌شد، پاسخ صرفا یک “نه، ما سرمان شلوغ است” ساده بود!
البته که انجام اینکار توسط AMD فقط به خاطر لوکس بودن سرفیس لپ تاپ نبوده است؛ اگر اینطور بود ما به قضیه دید بدی داشتیم!
آقای جک هیون Jack Huynh، مدیر ارشد بخشی از شرکت AMD که به محصولات نیمه-اختصاصی تعلق دارد در مصاحبه با مجله The Verge می‌گویند: “مهندسان مایکروسافت و ای ام دی حتی در ساختمان‌های یکسان ده‌ها هزار ساعت با یکدیگر همکاری کردند تا نه فقط CPU و GPU را بهینه سازی کنند، بلکه مدیریت کلی قدرت سیستم، قلم، صفحه لمسی، پهنای باند حافظه یا Memory Bandwidth، فریم‌ورها و درایورها و… همگی را برای ارائه بیشترین قدرت گرافیکی در یک لپ‌تاپ سبک و نازک آماده کنند”.

لذا AMD در چیپی که به صورت اختصاصی برای مایکروسافت طراحی کرده، یک هسته اضافی در پردازنده گرافیکی رادئون وگا Radeon RX Vega قرار داده است، تا سرفیس لپ تاپ را به لقب قویترین لپ تاپ در این کلاس نائل کند.


نتیجه تلاش‌های AMD را با قدرت حال حاضر Surface Book 2 که مقایسه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که Surface Laptop 3 در نسخه ۱۵ اینچ خود، قدرت گرافیکی مشابهی را با بوک ۲ در نسخه ۱۳ اینچی خود ارائه می‌دهد. چراکه پردازنده گرافیکی Radeon RX Vega 11 آن که ۱۱ هسته ای هم است، فرکانس پردازش گرافیکی ۱۴۰۰ مگاهرتز و Surface Book 2 در نسخه ۱۳ اینچی با پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1050 خود، ۱۴۵۵MHz را ارائه می‌دهد. البته ذکر این نکته بسیار مهم لازم است که surface laptop 3 به هیچ وجه همانند سرفیس بوک ۲ دارای یک کارت گرافیک مجزا نبوده و رادئون آن در داخل چیپ کلی شرکت AMD و در کنار پردازنده رایزن قرار دارد.
با توجه به این نکته، خب واضح است که دیگر نمی‌توان حجم حافظه گرافیکی را مورد بحث و معیاری برای مقایسه قدرت گرافیکی Surface Laptop 3 قرار داد. لذا معیار حتی دقیق‌تر و کاربردی‌تر توان پردازش گرافیکی که یکای آن ترافلاپس Teraflops است به میان می‌آید.

به گفته Microsoft، نتیجه‌ای که تلاش‌های AMD به دست داد، حدود ۱.۲ ترافلاپس توان پردازش گرافیکی با پردازنده گرافیکی رادئون بود؛ یعنی همان عددی که برای کنسول بازی XBOX One اعلام شده است. البته با توجه به ساختار سیستم عامل کامپیوتری و عوامل بسیار شما قطعا نخواهید توانست تا دقیقا همانند یک کنسول بازی اکس باکس وان ، با لپ تاپ ۳ به بازی بپردازید؛ اما اگر سیستم عامل اکس باکس بر روی لپ تاپ ۳ به کار گرفته می‌شد خب آنگاه شما دقیقا یک کنسول بازی XBOX One داشتید.
لازم به ذکر است که نسخه ۱۳ اینچ سرفیس لپ تاپ که پردازنده Intel داراست هم با پردازنده گرافیکی قدرتمند Intel Iris Plus خود دارای توان پرداش گرافیکی بسیار قابل قبولی است.

دقیقا برای چه کار گرافیکی؟
دقیقا برای بازی نیست! بله، سیاست گذاری مایکروسافت بر این اساس است که Surface Book را سرفیس طراحی شده برای بازی معرفی کند. البته خب همانطور که دیدید، تمرکز خاصی بر روی توان پردازش گرافیکی نسخه ۱۵ اینچ سرفیس لپ تاپ ۳ شده است. لذا مخصوصا به گفته خود آقای پانای در مراسم رونمایی نیز یکی از اهداف این امر قادر ساختن کاربر به حداقل اجرای بازی فورتنایت Fortnite می‌باشد.
اما اینکه بخواهید بازی‌های به‌روز را با تنظیمات گرافیکی بالا بر روی سرفیس لپ تاپ ۳ تجربه کنید، پاسخ ما منفی است.

قدرت گرافیکی سرفیس لپ تاپ برخلاف کلیپ تبلیغاتی که در آن به اجرای بازی سنگین Forza Horizon 4 پرداخته می‌شود، بیشتر به قصد اجرای نرم افزارهای گرافیکی سنگین همچون Autodesk 3Ds MAX و یا Adobe After Effect طراحی شده. البته صرفا در رابطه با فورتزا هورایزن ۴ تقریبا مطمئنیم که اگر با خود دستگاه سرفیس لپ تاپ ۳ و فقط از طریق Store این بازی را دریافت کنید، به احتمال بسیار بالا نسخه‌ای بهینه شده برای Laptop 3 را خواهید داشت که بازی به راحتی بر روی آن اجرا می‌شود.
اما در رابطه با دیگر بازی‌های هم‌سطح Forza Horizon 4 از نظر گرافیکی، پاسخ منفی است.

پردازنده مرکزی “داغ”
اگر بخواهیم بحث CPU را پس از GPU باز کنیم، باید از یک پردازنده ۴ هسته‌ای با فرکانس ۴GHz به نام Ryzen R7 سخن بگوییم که به کمک تکنولوژی لیتوگرافی ۱۲nm ساخته شده است تا مدرن‌تر از بوک ۲ با تکنولوژی عقب مانده ۱۴ نانومتر باشد. لذا حداقل از نظر سی پی یو می‌توانیم بگوییم که سرفیس لپ تاپ ۳ نسخه ۱۵ اینچ، از سرفیس بوک ۲ نسخه ۱۳ اینچ قویتر بوده و شبیه به بوک ۲ نسخه ۱۵ اینچ عمل می‌کند. چراکه هرکدام به ترتیب فرکانس ۳.۶GHz و ۴.۲GHz را در بالاترین حالت خود ارائه می‌دهند. البته با توجه به بحث بالاتر بودن درجه حرارت تولیدی کلی چیپ‌های AMD در مقایسه با Intel، پردازنده surface laptop 3 زمانیکه به فرکانس ۴ گیگاهرتز می‌رسد، توان مصرفی ۳۵W را خواهد داشت؛ عددی که در رابطه با بوک ۲ نسخه ۱۵ و ۱۳ اینچ هردو برابر با ۲۵ وات است.

بدنه فلزی “سرد”
دقیقا همین موضوع حرارت یا TDP بالای تولید شده توسط پردازنده ۴ گیگاهرتز سرفیس لپ تاپ ۳ در نسخه ۱۵ اینچ، به نوعی مایکروسافت را مجبور کرد تا پتو را از روی سرفیس لپ تاپ کشیده و یک فلز سرد را جایگزین آن کند. لذا بر روی تمامی نسخه‌هایی که از پردازنده AMD استفاده می‌کنند، دیگر شاهد پارچه لوکس آلکانتارا ( آلکانترا به عامیانه ) سیگنچر Signature Alcantara نخواهیم بود و به جای آن از بدنه تمام فلزی استفاده شده است که مأموریت دفع حرارتی را به بهترین وجه ممکن انجام می‌دهد.

این اجبار به نوعی باعث حتی زیباتر شدن سرفیس لپ تاپ هم از نظر ما و هم از نظر مایکروسافت شد. لذا تیم طراحان سرفیس لپ تاپ جدید حتی بر روی برخی مدل‌هایی که پردازنده اینتل دارند نیز به جای پارچه از فلز استفاده کرده‌اند. نتیجه آن، سرفیس لپ تاپ زیبای طلایی رنگ شد.
البته به غیر از بحث سهولت در خنک شدن و زیبایی، اصلا یکی از مشکلات فنی سرفیس لپ‌تاپ همین پارچه‌ای بود که به راحتی آلوده می‌شد و به سختی تعویض؛ البته راستش را بخواهید اصلا تعویض نمی‌شد!

سهولت در باز شدن

surface laptop 3
surface laptop 3


سرفیس لپ تاپ ۳ از دو نظر، سهولت در باز شدن را داراست. اول اینکه برای کار کردن با آن، صفحه نمایش به راحتی با یک دست بالا آمده و لپ تاپ باز می‌شود. به گفته مایکروسافت، مهندسان این شرکت تلاش‌های بسیاری کرده‌اند تا این ویژگی بسیار زیبا و البته کاربردی را فراهم آورند و حتی تک تک سرفیس لپ تاپ‌ها را در کارخانه بدین منظور کالیبره می‌کنند.

اما دیگر جنبه سهولت در باز شدن، باز شدن خود بدنه دستگاه به قصد انجام تعمیرات است. پیش از این و در سرفیس لپ تاپ ۱و۲ که فقط به همراه پارچه آلکانتارا بر روی کیبورد نیز عرضه می‌شدند، برای باز کردن لپ تاپ به قصد انجام هر نوع تعمیر کوچک و یا بزرگی می‌بایست آن پارچه ابتدا بریده می‌شد تا به برد داخلی دسترسی پیدا شود. لذا پس از درست شدن لپ تاپ شما، می‌بایست آنرا به خیاط می‌سپردید! مسخره است نه؟! البته که هیچ خیاطی نمی‌تواند پارچه بریده شده را به حالت ابتدایی خود برگرداند و شما که سرفیس لپ تاپ را برای زیبایی آن خریده بودید مدام باید دعا می‌کردید که هیچگاه این دستگاه نیاز به هیچ نوع تعمیری پیدا نکند و در غیر اینصورت، باید با یک پارچه وصله‌ای ادامه کار را می‌دادید.

لذا آقای پانوس پانای در مراسم رونمایی از surface laptop 3، به راحتی و با یک دست کل قسمت کیبورد دستگاه را از جا درمی‌آورند و مجدد بر روی آن قرار می‌دهند. در نتیجه، وبسایت معتبر ifixit که در زمینه تخصصی باز کردن و تعمیرات دستگاه‌های مختلف فعالیت دارد، به Surface Laptop 3 امتیاز قبولی ۵ از ۱۰ را می‌دهد که در مقابل صفر امتیاز نسل قبلی سرفیس لپ تاپ یک پیشرفت عظیم به حساب می‌آید!
می‌دانید، مکانیزم باز شدن و تعمیرپذیری در یک دستگاه فوق نازک که با روش‌های پرسی برای زیبایی ساخته شده است، اصلا همانند یک دستگاه ضخیم برای مثال صنعتی نیست. تعمیر پذیری در کنار ظرافت، از دستاوردهایی می‌باشد که هر شرکتی به آن دست پیدا نمی‌کند.

حافظه SSD قابل تعویض


حالا که Surface Laptop به راحتی باز می‌شود و دسترسی به برد داخلی آن از هر دستگاه سرفیس دیگری آسان‌تر است، چرا نباید قابلیت بسیار پرکاربرد تعویض آسان حافظه ذخیره سازی اصلی SSD که بر روی Surface Pro X وجود دارد، بر روی سرفیس لپتاپ ۳ وجود نداشته باشد؟

بنابراین به محض باز کردن سرفیس لپ تاپ ۳ شما بدون هیچ مانعی مستقیما حافظه اصلی آنرا می‌توانید لمس کنید که فقط با یک پیچ در سر جای خود نگه داشته شده است. کافیست این پیچ را باز کنید تا حافظه کارتی شکل آن که همانند سرفیس پرو ایکس است به راحتی خارج شود. این واقعا در کلاس لپ‌تاپ‌های سبک و نازک همانند MacBook Air بی‌نظیر است.

شارژ سریع، بسیار سریع!
ما دیگر تقریبا عادت کرده‌ایم که شارژ شدن سریع باتری را صرفا در گوشی های تلفن همراه ببینیم و کامپیوترهای همراه ما خب بالای ۲ تا ۳ ساعت برای شارژ شدن زمان نیاز داشته باشند.

در این حین Microsoft که همواره قصد داشته تا کیفیت‌های بالایی که در گوشی‌های تلفن همراه هستند را به کامپیوترهای همراه نیز بیاورد. از صفحه نمایش های با کیفیت گرفته تا بدنه تمام فلزی و محافظ شیشه ای گوریلا گلس برای صفحه نمایش که در لپ تاپ های عادی تقریبا هیچگاه دیده نمی شود.

لذا بسیار بر روی Surface Laptop 3 کار شده است تا بتواند زیر یک ساعت تا %۸۰ کاملا شارژ شود؛ قابلیتی که به جرأت می‌توان گفت بر روی هیچ کامپیوتر همراه دیگری وجود ندارد و تاکنون فقط اختصاصی گوشی های تلفن همراه بوده است.

البته که در حقیقت این قابلیت بسیار کاربردی خواهد بود زمانیکه شما بسیار عجله دارید و صرفا برای زمان کوتاهی می‌توانید منتظر شارژ شدن دستگاهی شوید که قرار است خارج از خانه با آن کارهای مهمی را به انجام برسانید؛ همه ما این تجربه را داشتیم.

ماوس و کیبورد بهتر
مدت زمان زیادی از مراسم رونمایی از سرفیس‌های جدید به تماشای دختر آقای پانای در حال پیانو زدن گذشت! البته که این یک امر شخصی نبوده و برای مثال از عبارت سمفونی از دستگاه‌ها با اشاره به سازهای موسیقی و دقیق بودن آنها و… ارتباط را متوجه می‌شدیم.
یکی از نکات سرفیس لپ تاپ ۳ که مایکروسافت بر روی آن تأکید بسیار زیادی دارد، مکانیزم کلید های کیبورد است و آنرا با حس دقیق کلیدهای یک پیانو و دیگر آلات موسیقی مقایسه می‌کند.
لذا کیبورد surface laptop 3 به لطف فاصله جابه‌جایی ۱.۳ میلیمتر دکمه ها ، لذت بخش ترین حس تایپ را در کنار سکوت محض به شما ارائه می‌دهد.

دیگر موردی که مشاهد آن با چشم امکان پذیر است، %۲۰ بزرگتر شدن مساحت قسمت ترک پد ماوس Track pad می‌باشد. این وسیع تر شدن، بسیار کاربردی می‌باشد و حداقل آنرا برای رقابت با مک بوک ایر شرکت اپل بیشتر آماده می‌کند.

پورت‌های surface laptop 3


یکی دیگر از مهمترین مواردی که ما به واسطه آن، سرفیس لپ‌تاپ‌های پیشین را به سخره می‌گرفتیم پورت‌های آن به عنوان یک لپ‌تاپ بود.
چراکه بسیار مضحک بود که سرفیس پرو به عنوان تبلت دارای یک پورت USB و سرفیس لپ تاپ به عنوان لپ تاپ هم دارای همان یک عدد پورت USB باشد.

اگر بخواهیم بحث را کمی تخصصی‌تر کنیم، عدم وجود USB اضافه در مقایسه با سرفیس پرو عملا یک حرکت احمقانه بود. به غیر از تفاوت ساختاری تبلت و لپ‌تاپ، می‌بایست بدانید که هر چیپ ساخت Intel خب تعداد محدودی کانال برای انواع پورت‌ها دارد. بدین معنی که در سرفیس پرو تقریبا تمامی مجراهای موجود توسط پورت‌های شارژر، اتصال کیبورد، خروجی تصویر MiniDisplay، هدفون و USB اشغال شده‌اند. لذا مایکروسافت به راحتی می‌توانست در سرفیس لپ تاپ که دیگر پورت اتصال کیبورد وجود خارجی نداشت، از کانال آن در چیپ اینتل به عنوان مجرایی برای یک پورت USB اضافه استفاده کند.

اما حالا در کنار آن پورت یو اس بی سایز کامل ، یک پورت Type C نیز به سرفیس لپ تاپ اضافه شده است. این پورت فوق العاده و مدرن تایپ سی آنقدر ویژگی‌های مثبت و کاربرد دارد که واقعا مجال پرداختن به تمامی آنها وجود ندارد. همین بس که بگوییم تمامی لپ‌تاپ‌های شرکت Apple حتی به جای USB سایز کامل نیز حالا دیگر فقط و فقط از Type-C استفاده می‌کنند. لذا Microsoft اشتباه اپل را در MacBook تکرار نکرده و در کنار پورت تایپ سی ، پورت USB سایز کامل یا Type A را نیز قرار داده.
پورت Type C در Surface Laptop جایگزین پورت سابق خروجی تصویر Mini Display شده است.

نسخه ۳۲GB حافظه RAM
پیش‌تر و مثلا در رابطه با سرفیس پرو ۶ ، نسخه شرکتی Business یا نسخه آموزشی Education تفاوت کوچکی در نسخه سیستم عامل داشت و برخلاف نسخه معمولی این دستگاه که سیستم عامل Windows 10 Home داشت، سیستم عامل Windows 10 Pro را ارائه می‌داد.
اما نسخه شرکتی سرفیس لپ تاپ ۳ اصلا گویی یک خط تولید جداگانه دارد!

در روزهای ابتدایی قرار گرفتن سورفیس لپ تاپ ۳ برای پیش فروش بر روی فروشگاه رسمی مایکروسافت، نسخه‌ای با ۳۲GB حافظه RAM مشاهده شد. اما پس از چند روز، به افرادی که این نسخه را پیش خرید کرده بودند ایمیل فرستاده شد که “متأسفانه ما چنین دستگاهی برای تحویل به شما نداریم”!
چندی بعد، فروشگاه نسخه شرکتی یا Business مایکروسافت این محصول با ۳۲GB حافظه RAM را بر روی وبسایت خود قرار داد؛ لذا مشخص شد که این نسخه درواقع هیچوقت قرار نبوده تا به دست مشتریان عادی برسد.

اما نکته بسیار بسیار مهم در رابطه با سرفیس لپ‌تاپ‌های با ۳۲ گیگابایت رم اینست که در نسخه ۱۵ اینچی، در کمال تعجب دارای پردازنده شرکت Intel هستند و خبری از AMD بر روی آنها نیست.
دلیل این اتفاق می‌تواند شاید عدم طراحی شدن پردازنده رایزن مخصوص به سرفیس برای پذیرش ۳۲ گیگ رم باشد. شاید هم خط تولید مایکروسافت اصلا چنین لپ‌تاپی که هم ای امی دی باشد و هم ۳۲ گیگ رم داشته باشد را تولید نکرده است.
در هرحال ممکن است چنین دستگاهی را چند ماه بعد ببینیم.

هدف اصلی، مقایسه با Apple MacBook


تعارف نداریم؛ بسیار واضح است که Surface Laptop ساخته شده است تا رقیبی برای Apple MacBook دقیقا در رده و ساختار خودش باشد.
اما با اینکه نسخه ۱۵ اینچ سرفیس لپ تاپ ۳ به نوعی اصلا سرفیس لپ تاپ جدید به حساب می‌آید و خب نسخه ۱۳ اینچ آن قبلا هم وجود داشت، اما ما در اینجا به علتی به مقایسه نسخه ۱۵ اینچ سرفیس لپ تاپ با مک بوک پرو ۱۵ اینچی نخواهیم پرداخت. زیرا خود مایکروسافت هم این مقایسه را نمی‌خواسته و سرفیس لپ تاپ ۳ را برای رقابت با مک بوک پرو ۱۵ اینچ تولید نکرده است.

استراتژی Microsoft در این رابطه، عدم ورود رقابت با نسخه ۱۵ اینچ MacBook Pro با سرفیس لپ تاپ می‌باشد. دستگاهی که وارد رقابت با MacBook Pro می‌شود و آنرا به شدت به زمین می‌کوبد، شوالیه سنگین مایکروسافت یعنی نسخه ۱۵ اینچ Surface Book 2 است با حالت خارق العاده تبلت و قلم و کارت گرافیک مجزای GTX 1060 به حجم ۶GB که ۱۷ ساعت باتری را ارائه می‌دهد و البته گران قیمت نیز هست.

لذا در نسخه ۱۵ اینچ سرفیس لپ تاپ ۳ مایکروسافت قصد داشته تا به جای تولید رقیبی برای لپ تاپ ۱۵ اینچ اپل ، اتفاقا یک خلاء را در این بین پر کند. خلاء لپ تاپ نازک و سبک ۱۵ اینچ که اولا گران قیمت نباشد، دوما در مقایسه با لپ‌تاپ‌های در این وزن و در این قیمت، بسیار قدرتمند نیز باشد.

در نتیجه، مقایسه لپ‌تاپ‌های Microsoft و Apple باید در نسخه ۱۳ اینچ Surface Laptop و MacBook Air انجام شود، چیزی که خواست دقیق مایکروسافت بوده است.
پیش از این با توجه به پارچه آلکانتارا، تک USB بودن و البته پردازنده ضعیف‌تر، سرفیس لپ تاپ ۱ و ۲ هردو از دستگاه مورد مقایسه با آنها که اپل مک بوک ایر بود شکست می‌خوردند.
اما حالا زمانیکه Surface Laptop 3 نسخه ۱۳ اینچ را در کنار Apple MacBook Air می‌گذاریم، اوضاع فرق می‌کند.

مقایسه سخت افزاری با Apple MacBook Air


در اینجا بسیار خوب است تا این نکته را در نظر بگیریم که این دستگاه، سه برابر از Apple MacBook Air قویتر است.

لذا به واسطه نسل ۱۰ پردازنده اینتل، نوع حافظه RAM سرفیس نیز حالا DDR4 شده است در مقابل DDR3 لپ تاپ اپل.
دیگر عاملی که باعث شده سرفیس لپ تاپ تا ۳ برابر قویتر از مک بوک ایر باشد، پردازنده گرافیکی آن است. چراکه در نسخه ۱۳ اینچ مورد بحث، پردازنده گرافیکی آن Iris Plus قدرتمند در برابر Intel HD لپ تاپ اپل می‌باشد. این پردازنده گرافیکی قوی بر روی MacBook Pro نسخه ۱۳ اینچی استفاده می‌شود، البته در ازای در حدود ۳ میلیون تومان افزایش قیمت؛ و حتی بیشتر.
یعنی شما در surface laptop 3 نسخه ۱۳ اینچ با پرداخت ۳ میلیون کمتر از مک بوک پرو ۱۳ اینچ، پردازنده گرافیکی آنرا بر روی لپ تاپی خواهید داشت که از نظر سبکی وزن و ضخامت همانند مک بوک ایر نازک و ظریف است.

همچنین زمانیکه بحث پورت‌ها به میان می‌آید، سرفیس لپ تاپ ۳ واقعا عملکرد بهتری دارد. زیرا با توجه به اینکه مک بوک ایر توسط پورت تایپ سی شارژ می‌شود، فقط یک پورت دیگر برای آن در حالتی که به برق است باقی می‌ماند!
درحالیکه Surface Laptop 3 به غیر از پورت شارژ خود، دو پورت دیگر را ارائه می‌دهد که به صورت هوشمندانه‌ای ایندو پورت نیز با یکدیگر متفاوت هستند. اپل اشتباهی را در مک بوک های خود انجام داده است و شاید باورتان نشود که بر روی هیچ یک از لپ تاپ های خود اصلا پورت USB سایز کامل کامپیوتری را قرار نداده و همگی را از نوع تایپ سی گوشی تلفن همراه انتخاب کرده.
در طرف مقابل مایکروسافت برای سرفیس لپ تاپ ۳ خود هم پورت USB سایز کامل کامپیوتری و هم پورت مدرن Type C را کار گذاشته است.

این موضوع که تمامی لپ تاپ های اپل حالا فقط پورت Type-C دارند و گوشی های این شرکت هنوز در پورت جداگانه و ترد شده لایتنینگ گیر کرده اند، فقط نشان از این سیاست مسخره است که اپل به واسطه امور غیر مهندسی و غیر عقلانی که به ضرر کاربران خود است، سعی دارد تا خود را صرفا خاص جلوه دهد؛ البته که این خاص بودن از نظر متخصصان یعنی حماقت و از نظر کاربران عادی یعنی متفاوت بودن.

از نظر امنیت و نحوه سریع باز شدن قفل بدون نیاز به وارد کردن رمز و پسورد اما آیفون جلوتر و پیشرفته‌تر از مک بوک است. درحالیکه Apple در iPhone X خود سیستم قفل گشایی براساس چهره Face ID را جایگزین اثرانگشت کرده، اما مک بوک های آن به نوعی در تاچ آیدی اثر انگشت گیر کرده‌اند.

در طرف مقابل، Surface Laptop 3 از قابلیت خاص Windows Hello استفاده می‌کند که قفل گشایی را به سرعت توسط ترکیب تشخیص عنبیه چشم و صورت شما فراهم می‌آورد. قابلیتی که به کمک یک ردیف سه‌تایی دوربین مختلف در جلوی دستگاه پدید می‌آید یعنی علاوه بر دوربین اصلی، نیاز است تا از یک Emitter مادون قرمز و گیرنده IR نیز بهره گرفته شود. لازم به ذکر است که این قابلیت را ابتدا Microsoft در سال ۲۰۱۵ بر روی Microsoft Lumia 950 قرار داد و سپس اپل دو سال بعد و در سال ۲۰۱۷ بالأخره از آن کپی برداری کرده و ویندوز هلو را با نام فیس آیدی به آیفون خود اضافه کرد.

در دیگر موارد، سرفیس لپ تاپ ۳ و مک بوک ایر راستش را بخواهید به نوعی دقیقا یک دستگاه یکسان به نظر می‌آیند! از اندازه تاچ پد Trackpad بزرگ و صفحه نمایش خیره کننده باکیفیت گرفته تا وزن و ضخامت دقیقا همانند یکدیگر هستند.

البته که خب صفحه نمایش Surface Laptop 3 لمسی است و MacBook Air به خاطر سیستم عامل عقب مانده‌اش که از حتی یک دستور تاچ پشتیبانی نمی‌کند، در نسل گوشی‌های تلفن همراه دکمه‌ای گیر کرده است. اما لمسی بودن صفحه نمایش لپ تاپ تا زمانیکه همانند دیگر سرفیس‌ها در قالب تبلت در دست قرار نمی‌گیرد، نهایت کاربرد خود را پیدا نخواهد کرد. ولی در هرحال سرفیس لمسی است و اپل خیر و این خود یک تفاوت بسیار کاربردی به هنگام کار کردن به شمار خواهد رفت مخصوصا اگر پای قلم وسط بیاید.

مقایسه نرم افزاری surface laptop 3 با Apple MacBook Air

راستش را بخواهید تمامی موارد بالا به نوعی شبیه به بازی با اعداد و ارقام روی کاغذ بودند. موردی که تفاوت اصلی بین این دو دستگاه است، سیستم عامل آنهاست.
ما در سرفیس نیوز افتخار می‌کنیم که شرکت Microsoft به عنوان استاد ساخت سیستم عامل در دنیا Windows 10 را خلق کرده است تا موفق‌ترین، گسترده‌ترین، مدرن‌ترین و برترین سیستم عامل کامپیوتری تاریخ برای هر شرکت بزرگی باشد که قصد تولید “کامپیوتر” را در ذهن دارد.
دنیای ما دنیایی است که کامپیوتر و کلمه PC را با Windows می‌شناسند و هرچیز دیگری که این سیستم عامل را ندارد، غیر کامپیوتر.

لذا داستان شاید تلخ و اندوه‌گین دوستداران شرکت Apple جایی آغاز می‌شود که آمار برای مثال علاقه به تولید بازی برای سیستم عامل‌های مختلف که منتشر می‌شود، مکینتاش اپل پایین‌تر از حتی عینک‌های واقعیت مجازی و در قعر آمار قرار می‌گیرد. چگونه به چنین دستگاهی می‌توان گفت کامپیوتر؟!
نیازی به گفتن نیست که Windows با بی‌رحمی تمام، Mac را به قعر تمامی جداول در تمامی نتایج فرستاده است. کاری که حتی Android با آن همه بزرگ و محبوب بودنش با iOS نکرد!

محدودیت و معدودیت نرم افزارها برای مک امروزه به جایی رسیده‌اند که به‌روز رسانی نرم افزارهای شرکت Adobe به عنوانی شرکتی که از دل Apple بیرون آمده است، برای ویندوز تعدد بیشتری دارد تا مک. امری که هیچ کدام از ما باور نمی‌کردیم روزی اتفاق بیفتد.
اما شاید متأسفانه واقعیت اینست که حتی خود Apple نیز با معرفی iPad Pro به عنوان یک کامپیوتر کامل در کنار بسیاری امور دیگر، گویی در حال به فراموشی سپردن سیستم عامل مک خود می‌باشد؛ که البته حق دارد.

واقعا نمی‌توان گفت چند میلیارد نرم افزار کامپیوتری بر روی ویندوز از جمله CATIA و SolidWorks از سال ۱۹۹۸ تاکنون نوشته شده‌اند که هیچ یک از آنها هیچوقت برای Mac نوشته نشدند و نخواهند شد. آمار این قضیه حتی قابل پیگیری و شمارش هم نیست؛ چراکه نرم افزارهای کامپیوتری خب حتما نیازی به استور ندارند و هر فردی در هر جایی می‌تواند یک فایل نصبی از نرم افزار خود با قالب exe منتشر کند.

لذا دستگاه‌هایی که سیستم عامل مک دارند همواره به سخره گرفته می‌شوند که تعداد نرم افزارهای آیپد از آنها بیشتر است پس چگونه می‌توان به آنها گفت لپ تاپ یا کامپیوتر.

نه تنها اپل حق داشته که مک را به نوعی رها کند و از موفقیت آن ناامید شود، بلکه بالای ۸۰% خریداران لپ تاپ های مک بوک که در اولین ساعات خریداری آنها سیستم عامل Windows 10 را نصب می‌کنند نیز حق دارند! امری که در نهایت منجر به تضعیف قدرت سخت افزاری دستگاه و کوتاه شدن شدید مدت زمان شارژدهی آن می‌شود.

در هرحال پس از اینکه موفقیت و برتری قطعی سیستم عامل مدرن Windows 10 را در برابر مک برای شما که به احتمال بسیار بالا خود آنرا می‌دانستید صرفا بازگو کردیم، می‌بایست از مورد مهم دیگری که صرفا درمورد Surface است و نه فقط Windows سخن بگوییم.

دستگاه‌های Surface اولین و تنها کامپیوترهای ساخت شرکت Microsoft به عنوان خالق سیستم عامل Windows هستند.
لذا بیشترین هماهنگی بین سخت افزار و نرم افزار فقط در کامپیوترهای ساخته شده توسط مایکروسافت وجود دارد؛ بیشتر از هر کامپیوتر دیگری در دنیا.
به طوریکه برای هریک از مدل‌های Surface یک سیستم عامل جداگانه خلق شده است تا بی‌سابقه‌ترین بهینه سازی سیستم عامل مدرن Windows 10 برای بیشترین بهره‌وری از قدرت سخت افزاری در کنار طولانی مدت‌ترین شارژدهی را در یک کامپیوتر شاهد باشیم.

راستش را بخواهید حتی اگر اینطور نباشد (که هست)، باز هم به دلایل بازاری که هم شده مایکروسافت اجازه نمی‌دهد هیچ شرکت دیگری کامپیوتری تولید کند که سیستم عامل آن به اندازه سرفیس بهینه شده باشد. حتی اگر به قیمت قرار دادن امکانات اختصاصی همچون Windows Hello و Windows Ink برای سرفیس باشد.
شرکت Microsoft تضمین می‌دهد که شما برترین و کامل‌ترین تجربه کاربری از سیستم عامل مدرن Windows 10 را در دستگاه‌های Surface خودش داشته باشید، نه بر روی هیچ لپ تاپ و کامپیوتر دیگری.

در نتیجه مقایسه نرم افزاری سرفیس لپ تاپ ۳ و مک بوک ایر باید بگوییم درحالیکه شما در مک بوک ایر یک دستگاه به شدت محدود و ناقص را خواهید داشت، در سرفیس لپ تاپ ۳ برترین و کاملترین تجربه از برترین و کاملترین سیستم عامل کامپیوتری دنیا را خواهید داشت.

و البته، Apple MacBook Air یک لامپ به شکل سیب گاز زده شده در پشت خود دارد که روشن شده و لپ تاپ شما را با کلاس جلوه می‌دهد.
و surface laptop 3 پنجره‌ای نماد بیش از ۲۰ سال موفقیت کامپیوترها در برابر مک را به رخ می‌کشد و می‌گوید که من ساخته موفق‌ترین شرکت کامپیوتری تاریخ هستم.

جمع‌بندی

به غیر از افتضاح بودن ساختار کلی یک لپ تاپ در برابر تبلت، سرفیس لپ تاپ ۳ دچار اصلاحات بسیار زیادی شده است.
اضافه شدن نسخه ۱۵ اینچ با یک پردازنده مخصوص ساخته شده به خودش از طرف شرکت AMD، فلزی شدن بدنه، قابلیت باز شدن آسان که تعویض آسان حافظه SSD دستگاه را فراهم می‌ساز، اضافه شدن پورت مدرن Type C، بزرگتر شدن مساحت تاچ‌پد Trackpad، مکانیزم بهینه شده کلیدهای کیبورد، ارتقا نوع حافظه RAM به DDR4 و… همگی اتفاقات خوبی در Surface Laptop هستند که شاید هیچگاه دیگر چنین پیشرفت‌هایی همگی با هم را در نسل‌های بعدی لپ تاپ نبینیم.
لذا Surface Laptop 3 را دوست داریم، مخصوصا که خوش یمن بود و در کنار Surface Pro X و Surface Neo و Surface Duo معرفی شد.
و البته که از تمامی جوانب، رقیب اصلی خود Apple MacBook Air را شکست می‌دهد.

امتیاز کاربران :
5/5
به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *