ضمن عرض سلام خدمت خوانندگان عزیز، با یک مقاله مختصر تحت عنوان «لپتاپ سرفیس چیست؟» راجع به انواع لپتاپ سرفیس در خدمت شما خواهیم بود که امیدواریم این مطلب برای شما دوستان مفید فایده باشد.در ادامه با ما همراه باشید…
تاریخچه
لپتاپ سرفیس (Surface Laptop)برای اوّلین بار در سال 2017 توسط شرکت مایکروسافت(Microsoft) به دنیا معرفی شد و از آن تاریخ تا زمان نگارش این مقاله 9 سری از این دستگاه به بازار آمده است که در بخش «مدلها» به آنها اشاره خواهد شد. این سری دستگاه همانطور که از نامش پیداست زیرمجموعه نام تجاری «سرفيس» محسوب میشود.
مایکروسافت در واقع این دستگاهها را که جزء رایانههای شخصی محسوب میشوند برای رقابت با دستگاههای مكبوك پرو(MacBook Pro) و مکبوک ایر(MacBook Air) شرکت اپل(Apple) روانه بازار کرد تا بتواند او هم سهمی از این بازار پرسود داشته باشد. در ابتدا این لپتاپها تنها با یک رنگ تولید میشدند امّا اکنون در رنگهای متنوعی قابل خرید هستند. آنچه لازم به ذکر است این نکته میباشد که لپتاپهای سرفیس خیلی زود و در کمتر از دوسال جایگاه بسیار خوبی بین کاربران مختلف در اقصی نقاط جهان پیدا کردند و شاید بتوان گفت این دستگاه نیاز کاربرانی که به محصولات مشابه اپل نیازمند بودند ولی تمایل به استفاده از ویندوز(Windows) داشتند را برطرف کرد. در ادامه مقاله با مدلها، تواناییها و اهداف این سری محصولات آشنا خواهید شد.
Surface Laptop
نسل اوّل لپتاپ مایکروسافت سرفیس کار خود را با پردازندههای نسل هفتم اینتل(Intel) یا همان کبی لیک(Kaby Lake) و بدون پردازنده تصویری مجزا آغاز کرد؛ البته ما اینجا برای طولانی نشدن مقاله از ارائه مفصل مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری پرهیز میکنیم و فقط نگاهی اجمالی به آنها خواهیم داشت. این لپتاپ با ویندوز 10S که نمونۀ محدود شده در زمینه نصب نرم افزار بود، به مشتریان ارائه میشد .
Surface Laptop 2
به دنبال موفقیت نسل اوّل لپتاپهای سرفیس، مایکروسافت در سال 2018 از مدل بعدی رونمایی کرد. از جمله تغییراتی که در این مدل ایجاد شده بودند میتوان به حافظه و رنگ مشکی مات جدید اشاره کرد. ناگفته نماند که این مدل در چهار رنگ متفاوت قابل سفارش بود و ویندوز 10 هوم(Home) نیز جایگزین ویندوز 10S قبلی شده بود.
Surface Laptop 3
نسل سوم این دستگاهها در سال 2019 ارائه شد و تغییراتی از قبیل اضافه شدن درگاه تایپ سی، باطری با طول عمر بیشتر، آنتن مخفی و برای اوّلین بار استفاده از پردازنده ای ام دی(AMD) در برخی نمونهها را به خود دید. البته صفحهکلید آلومینیومی از قلم نیافتد. در این مدل همان ویندوز قبلی با امکان اتقای رایگان به ویندوز 11 تقدیم مشتریان شد. در قسمت کلیدهای این نسل کمی صرفجویی در فضا شده بود تا صفحه لمسی موس کمی بزرگتر شود.
Surface Laptop Go
این سری از لپتاپهای مایکروسافت اصولاً مدل اقتصادیتر این دستگاهها هستند و اوّلین بار با نسل دهم پردازندههای اینتل و بدون پردازندۀ تصویری مجزا در سال 2020 پای خود را به بازار باز کردند. با توجّه به قیمت و ردۀ این دستگاه محدودیتهایی در نظر گرفته شده است که از آن جمله میتوان به عدم پشتیبانی از قلم اشاره کرد. ویندوز نصب شده روی این دستگاه S Mode 10 بود.
Surface Laptop 4
نسل 4 این سری محصول مایکروسافت که در سال 2021 عرضه شد، پردازندۀ نسل یازدهم اینتل را در دل خود جای داده است و البته مدلهای دارای پردازنده ای ام دی نیز قابل خریدند. از جمله تغییرات این نسل میشود به باطری قویتر و روکش آلومینیومی اشاره کرد.
Surface Laptop Studio
این سری هم که در سال 2021 معرفی شد با طرّاحی جذابش چشمها را به خود خیره کرد. در این مدل مایکروسافت برای نمایشگر دستگاه از روش دوحالته یا دولولا استفاده کرده است که قابلیت چرخش بیشتر و تبدیل به حالت تبلت را نیز به لپتاپ میدهد. از میان ویژگیهای فراوان این مدل میتوانیم به فنّاوری تشخیص چهره اشاره کنیم. ضمناً سرفیس لپتاپ استدیو با ویندوز 11 همراه و به بازار ارائه شده است.
Surface Laptop SE
این مدل لپتاپ اقتصادیترین مدل در کل سری است که مایکروسافت آن را با در نظر گرفتن مشتریان با بودجه کمتر در سال 2021 ارائه و با بدنۀ پلاستیکی و همچنین تعمیرپذیری بیشتر نسبت به سایر مدلها به بازار فرستاد. در این نمونه، پردازندۀ سلرون(Celeron) اینتل به کار رفته است که به خوبی نشانگر کاهش قیمت این محصول است، ناگفته نماند که سایر سختافزار نیز به تبع آن اقتصادی هستند. ویندوز 11 یار غار این دستگاه خواهد بود.
Surface Laptop Go 2
دستگاه فوق، ارتقایی برای سری «گو» قبلی است که مدل میانرده محسوب میشود و در نیمۀ اوّل سال 2022 روانۀ بازار شد. پردازندۀ درون آن نسل یازدهم اینتلی و حافظۀ 128 گیگابایتی چاشنی کار خواهد بود. این دستگاه نیز از ویندوز 11 در ابتدای کار بهرهمند خواهد شد.
Surface Laptop 5
و امّا آخرین مدل لپتاپ سرفیس مایکروسافت که تا کنون معرفی شده است همین مدل است که در سال 2022 در مقابل چشم دوستداران قرار گرفت. این دستگاه مجهز به نسل دوازدهم پردازندههای اینتل و ویندوز 11 است.
شعار و اهداف
ظرافت و قدرت مسئلهای است که مایکروسافت آنها را با شعارهایی همچون: نوآوری در تمام جزئیات، نمایشگر لمسی فوق حسّاس، قدرت بالا در انجام چندین کار همزمان، صوت و تصویر خوب، تحریر آسان، زیبا و سریع، انعطاف در عین استحکام، عملکرد سریع و آماده به کار و … نشانه رفته و قصد دارد با کمک گرفتن از مدلهای اقتصادی و ارزان تا نمونههای گرانقیمت و پر زرق و برق، اقشار مختلف مشتریان و کاربران را هدف گرفته و سهم بسیار خوبی از این بازار به خود اختصاص دهد. اگر به مدلهای اشاره شده در بالا توجّه کنید، برنامهریزی مایکروسافت برای بازار هدفش را به وضوح مشاهده خواهید کرد.
توضیحات اجمالی
با توجّه به توضیحاتی که در بالا داده شد و برای جلوگیری از خستهکننده شدن متن باید گفت که این سری محصولات شرکت مشهور مایکروسافت هر چند که تلاش کرده است همۀ اقشار و کاربران مختلف را تحت پوشش خود قرار دهد امّا باید گفت که با نگاهی گذرا به برچسب قیمتهای این محصولات خیلی نمیتوان در مورد این موضوع با اطمینان سخن گفت چرا که با وجود تلاشهای مایکروسافت، بسیاری از کاربران توانایی به دست آوردن این لپتاپها را ندارند.
با در نظر گرفتن ظرافت و خوش دست بودن این دستگاه باید گفت که در کلاس اولترابوک(Ultrabook) واقعاً حرفهای زیادی برای گفتن دارد که موارد ذکر شده از اهم ویژگیهای یک اولترابوک است؛ فراموش نشود که در این زمینه رقبای قدرتمندی چون ایسوس(Asus) و دل(Dell) هم در کنار سایر مدعیان، وجود دارند.
مسائل دیگر همچون رنگها، مشخصات سختافزاری و سایر موارد مربوط به هر مدل را به خود شما خوانندگان عزیز میسپاریم تا سخن به درازا نکشد.
جمعبندی
در انتها باید گفت که این دستگاه در مقایسه با سایر رقیبان به خصوص محصولات اپل، بسیار جمع و جورتر و کاربردیتر است؛ محصول فوق برای امور و مشاغل مختلفی همچون مدیریت، همایش، آموزش، تدریس و حتی استفادۀ روزمره طراحی و تولید شده است که در صورت اضافه کردن لوازم جانبی از جمله قلم، موس و موارد دیگر میتوان نهایت کارایی این دستگاه را از آن دریافت نمود.
بنابرین شما میتوانید در محلّ کار، دانشگاه، سفر یا هر جای دیگری به راحتی از این فرزند تازۀ تکنولوژی بهره برده و نظرات خود را با ما در میان بگذارید. امید آن میرود که این مقاله توانسته باشد به پرسش «لپتاپ سرفیس چیست؟» پاسخ مختصر و مفیدی داده باشد.
برخی منابع این مقاله (لپتاپ سرفیس چیست؟)
https://www.microsoft.com/en-us/surface/devices/surface-laptop-models
https://en.wikipedia.org/wiki/Surface_Laptop
https://www.pcworld.com/article/406679/surface-laptop-everything-you-need-to-know.html